Europa League: Barça tegen Lammers, Atalanta moet aan de bak

18 maart 2022, 13:58   Bijgewerkt: 18 maart 2022, 16:40

FC Barcelona neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen Eintracht Frankfurt. De ploeg van Memphis Depay, Frenkie en Luuk de Jong schaarde zich donderdagavond ten koste van Galatsaray bij de laatste acht en moet daarin dus zien af te rekenen met de Duitsers, waar Sam Lammers onder contract staat. Ook het Atalanta Bergamo van Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer is vrijdagmiddag gekoppeld aan een Duitse tegenstander. 

Atalanta Bergamo moet namelijk afrekenen met RB Leipzig. De Italianen waren in de vorige ronde nog te sterk voor Bayer Leverkusen, dus ze weten hoe het is om een Duitse ploeg uit te schakelen. RB Leipzig kwam in de achtste finale niet in actie. De huidige nummer vier van de Bundesliga moest het in eerste instantie opnemen tegen Spartak Moskou, maar vanwege de oorlog in Oekraïne werden alle Russische ploegen uitgesloten van Europees voetbal. 

Ook FC Barcelona moet dus naar Duitsland. De Catalanen rekenden in de tussenronde overtuigend af met Napoli, maar hadden het in de achtste finale een stuk lastiger tegen Galatsaray. Na een 0-0 gelijkspel in eigen huis waren de Catalanen in Turkije nipt met 1-2 te sterk. Frenke de Jong verzorgde de assist op de winnende 1-2 en had daarmee een belangrijk aandeel in het bereiken van de kwartfinales. Daarin neemt FC Barcelona het dus op tegen Eintracht Frankfurt, dat in de achtste finale afrekende met Real Betis. 

Lees ook: Voetbalintelligentie: assist Frenkie helpt Barcelona aan leiding

Real Betis is niet de enige ploeg uit Sevilla die donderdagavond haar Waterloo vond. Ook de FC verdween vrijdagmiddag niet in de koker voor de loting van de kwartfinales. Sevilla moest haar meerdere erkennen in West Ham United, dat het nu moet opnemen tegen het Lyon van Peter Bosz. De Fransen schakelden donderdag FC Porto uit en zullen dus met vertrouwen toewerken naar de laatste acht. Dat geldt ook voor het Rangers van Giovanni van Bronckhorst, dat in de tussenronde verrassend afrekende met Borussia Dortmund en in de achtste finale te sterk bleek voor Rode Ster Belgrado. De ploeg van Van Bronckhorst wacht nu een dubbele ontmoeting met SC Braga. 

De kwartfinales:

RB Leipzig-Atalanta Bergamo 

Eintracht Frankfurt-FC Barcelona

West Ham United-Lyon

SC Braga-Rangers

De heenwedstrijden worden gespeeld op 7 april, de returns een week later. Er werd ook al doorgeloot voor het vervolg van de Europa League. De winnaar van het tweeluik tussen RB Leipzig en Atalanta Bergamo neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van SC Braga-Rangers, terwijl FC Barcelona, mocht het afrekenen met Eintracht Frankfurt, een dubbele ontmoeting met de winnaar van West Ham United-Lyon wacht. De halve finales staan op het programma voor 28 april en 5 mei. De finale wordt gespeeld op 18 mei in Sevilla. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen