Feyenoord tankt coëfficiëntenpunten én vertrouwen richting Ajax

17 maart 2022, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft een uitstekende donderdagavond gekend. Ondanks een flink aantal afwezigen kwam de ploeg van Sipke Hulshoff en John de Wolf - die de met corona besmette Arne Slot vervingen - uitstekend voor de dag en wonnen de Rotterdammers ook de return tegen Partizan Belgrado in de achtste finales van de Conference League, mede dankzij wéér een goal van Cyriel Dessers (3-1). 

Feyenoord maakte een roerige week door in aanloop naar de wedstrijd van vanavond. Zo werd bekend dat eerste doelman Justin Bijlow de rest van het seizoen moet missen vanwege een voetblessure. Daarnaast greep het coronavirus ook om zich heen in de selectie van de Rotterdammers. Trainer Slot en zijn assistent Marino Pusic zitten thuis in quarantaine en ook verdedigers Gernot Tranuer en Marcus Pedersen testten deze week positief. Malacia was afwezig vanwege 'slechts' een lichte blessure

Op de bank namen de andere assistenten John de Wolf en Sipke Hulshoff de honneurs waar, met hulp van Robin van Persie, die dit jaar de onder-16 van Feyenoord traint. In de basisopstelling zakte Fredrik Aursnes een linie terug om de plek van Trauner in te nemen. Op de linksbackpositie werd gekozen voor de twintigjarige Ramon Hendriks. Onder de lat was er een logische basisplek voor de Israëlische tweede doelman Ofir Marciano.

Partizan gunde Feyenoord vanaf de aftrap veelvuldig de bal en zette slechts mondjesmaat druk op de Rotterdamse verdediging. En zolang de stand daar geen aanleiding toe gaf, was Feyenoord ook niet van plan zich bovenmatig in te spannen met het oog op de Klassieker van aanstaande zondag tegen Ajax. Het gevolg was een kalme eerste helft, waarin Queensy Menig zich wel enkele keren liet zien met mooie acties aan de linkerkant. Tot kansen leidden zijn dribbels echter niet en Feyenoord kon zich af en toe melden voor het Servische doel. Na een dik half uur spelen kon het publiek juichen toen Cyriel Dessers Feyenoord op 1-0 leek te zetten.

Na rust lieten twee ongewijzigde elftallen in eerste instantie een zelfde beeld zien als voor de pauze. Dessers was nog wel gevaarlijk bij de eerste paal, maar stond deze keer wel echt buitenspel. Marciano kon zich aan de andere kant onderscheiden door een laag schot van Ricardo Gomes goed te pareren. Na een uur spelen leek Feyenoord inderdaad te gaan wisselen, maar voordat het zover kwam maakte Reiss Nelson er nog 2-0 van. Guus Til kon op de achterlijn terugleggen op de Engelsman, en die kon bij de eerste paal makkelijk binnentikken. Het was gelijk zijn laatste actie, Bryan Linssen kwam voor hem in de ploeg. Partizan deed zowaar iets terug, want weer kon Ricardo Gomes uithalen en nu was zijn lage schuiver Marciano wel te machtig: 2-1.

Het leidde een onrustige fase in, waarin beide ploegen veel wisselden en Lazar Markovic nog een grote kans kreeg. Queensy Menig vond hem met een strakke voorzet, maar de kopbal verdween met een stuit over de lat. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Linssen, die door Toornstra werd weggestoken vanaf rechts en overtuigend hard en hoog in de korte hoek de eindstand op 3-1 bepaalde.

En dus gaat Feyenoord in de koker voor de loting van de kwartfinale, met een duidelijke 8-3 over twee wedstrijden tegen een uiteindelijk onmachtig Partizan. Maar eerst wacht zondag nog de Klassieker tegen Ajax, waarbij de Rotterdammers vooral zullen hopen weer over de afwezigen van vandaag te beschikken. Zelfvertrouwen is er in elk geval meer opgedaan dan bij Ajax. 

Opstelling en beoordelingen Feyenoord*

Feyenoord: Ofir Marciano 6,5; Lutsharel Geertruida 7, Fredrik Aursnes 6.5 (80. Mimeirhel Benita -) Marcos Senesi 7, Ramon Hendriks 6; Jens Toornstra 6,5, Guus Til 6,5 (72.Jorrit Hendrix), Orhan Kokcu 5,5; Reiss Nelson 6 (62. Patrik Walemark 6), Cyriel Dessers 7 (62. Bryan Linssen 6,5), Luis Sinisterra 6,5 (80. Alireza Jahanbaksh -)

Man of the match: Jens Toornstra*

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Lees ookFeyenoord-spits Dessers in rijtje met Ronaldo

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen