Frenkie huilt, Frenkie lacht, maar FC Barcelona naar kwartfinale

17 maart 2022, 20:40

FC Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. In het tweeluik met Galatasaray ging het na de 0-0 in eigen huis niet bepaald eenvoudig in Turkije, maar kwam het mede dankzij een fraaie assist van Frenkie de Jong een achterstand alsnog te boven (1-2).

En zijn slimme assist, een kopbal op Pierre-Emerick Aubameyang vlak na de pauze, zal voor opluchting hebben gezorgd bij de oud-Ajacied. Want in het eerste bedrijf speelde hij niet alleen slordig, maar liet hij net als in de return een heel grote kans liggen, oog-in-oog met keeper Ignacio Pena. Net als vorige week donderdag [a,https://www.fcupdate.nl/video/18489/open-kans-weer-niet-besteed-aan-frenkie-de-jong/,_blank,schoof hij de bal naast het doel van de Turkse topclub].

Toen die opponent ook nog eens op voorsprong kwam uit een corner via een kopbal van Marcos, zat FC Barcelona opeens serieus in de problemen. Een weergaloze treffer van een weergaloos spelende Pedri zorgde voor de pauze al voor de opluchting en toen Frenkie meteen na de pauze in een aanval die wat weg had van een schiettent het overzicht hield en de bal breedkopte, kon ook hij eindelijk écht glimlachen.

Lees ookXavi looft invloed van 'voorbeeld' Van Gaal bij FC Barcelona

Na ruim een uur voetballen was de rol van Frenkie overigens uitgespeeld, want hij werd gewisseld voor Gavi. Zonder de oud-Ajacied en met Memphis Depay kort voor tijd als invaller (hij schoot in blessuretijd nog voorlangs) werd de 1-2 zege over de streep getrokken en de kwartfinale van de Europa League bereikt. Komend weekend is opnieuw de vraag of Frenkie mag huilen of lachen: het is dan namelijk de vraag of hij in de basis start tegen Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen