Afwezigheid Van de Beek forse domper voor geplaagd Everton

17 maart 2022, 20:19

Donny van de Beek (21) ontbreekt donderdagavond in de wedstrijdselectie van Everton. De Nederlandse middenvelder was de laatste weken een vaste waarde voor Frank Lampard, maar moet het duel met Newcastle United donderdagavond missen. De huurling van Manchester United is namelijk ziek.

Of het om een coronabesmetting gaat, is niet bekend. Zeker is wel dat Van de Beek niet tot de wedstrijdselectie bij de geplaagde The Toffees zit, wat ook geldt voor de vaste keeper Jordan Pickford. De laatste vier duels gingen namelijk op pijnlijke wijze verloren, waarin de formatie van Lampard niet eens tot één treffer kwam en er in totaal liefst negen incasseerde.

En dus is de afwezigheid van het basisduo bijzonder vervelend voor Lampard, want de ploeg is inmiddels afgezakt naar de serieuze degradatiezone. Met 22 punten uit 26 duels staat het op de zeventiende plaats en is Newcastle United als nummer veertien een directe concurrent. Het enige voordeel dat Everton nog wel heeft, is dat het nog veel wedstrijden in te halen heeft ten opzichte van de concurrentie.

Lees ookLof voor keuze Van de Beek: "Soms loopt het niet zoals je wilt"

Van de Beek kwam tijdens zijn verhuurperiode die in elk geval loopt tot in de komende zomer tot zes officiële wedstrijden namens Everton tot dusver, vijfmaal vanaf de aftrap en eenmaal als invaller. Een doelpunt of assist noteerde de middenvelder nog niet, wel ging hij eenmaal op de bon voor een gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen