Xavi looft invloed van 'voorbeeld' Van Gaal bij FC Barcelona

17 maart 2022, 18:59   Bijgewerkt: 17 maart 2022, 19:05

Xavi heeft de loftrompet gestoken over Louis van Gaal (70). Zijn oude leermeester heeft nog altijd invloed op hoe de voormalig middenvelder van FC Barcelona momenteel scepter zwaait in Catalaanse dienst.

Tijdens de persconferentie werd Xavi gevraagd naar de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "Van Gaal wordt ondergewaardeerd in Barcelona, hij heeft het hier geweldig gedaan", vond de huidige oefenmeester van FC Barcelona. Ook bij Xavi heeft de trainer die hem liet debuteren namelijk nog altijd invloed. "Ik werk momenteel nog steeds met dingen die hij 25 jaar geleden heeft geïntroduceerd."

Xavi ziet Van Gaal in zekere zin nog altijd als voorbeeld. "Hij heeft alles wat een moderne coach zou moeten hebben", vindt Xavi. "Van Gaal was heel obsessief in zijn manier van werken en werkte enorm hard als oefenmeester." Dat zijn elementen die de voormalig pupil van Van Gaal ook meeneemt in zijn huidige werkwijze, benadrukte Xavi.

Lees ook: FC Barcelona snoept in aanloop naar Clásico record af van Real

Van Gaal liet Xavi in 1997 debuteren in het eerste elftal van FC Barcelona en was in totaal twee periodes acties in Camp Nou. Na zijn vertrek in 2000 keerde hij twee jaar later weer terug, maar ook toen hield hij het niet voor een heel lange periode vol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen