Niet geselecteerde Zouma aangeklaagd voor dierenmishandeling

17 maart 2022, 16:56

Kurt Zouma is door de Britse dierenbescherming aangeklaagd voor dierenmishandeling. De verdediger van West Ham United kwam vorige maand in opspraak toen een video opdook waarin te zien is dat hij een van zijn katten schopt en slaat.

De beelden leidden tot volkswoede in Engeland. Men vond dat West Ham hem moest ontslaan, maar de club gaf Zouma 'slechts' de hoogst mogelijke boete. Het mishandelen van zijn katten had ook andere financiële consequenties voor hem. Zo besloot Adidas de samenwerking met de Franse verdediger te verbreken.

De Franse bondscoach Didier Deschamps noemde de mishandeling 'ontoelaatbaar, wreed en schokkend'. Donderdag maakte Deschamps de Franse selectie voor de komende interlandperiode bekend en Zouma heeft geen uitnodiging ontvangen.

Zouma heeft spijt betuigd, maar dat is voor de de Britse dierenbescherming niet afdoende. De Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) heeft op grond van de wet voor dierenwelzijn een klacht tegen de verdediger ingediend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen