Verrassingen in Franse selectie: Bundesliga-ster en Ligue 1-revelatie

17 maart 2022, 15:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Didier Deschamps heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de komende interlandperiode. Daarbij kiest de Fransman voor twee debutanten: Christopher Nkunku en Jonathan Clauss krijgen de kans om zich te laten zien tijdens de oefenwedstrijden tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Nkunku maakte vorig seizoen al indruk bij RB Leipzig, maar nu kan de bondscoach echt niet meer om de aanvallende middenvelder heeft. Dit seizoen was hij vijftien keer trefzeker in de Bundesliga en elf keer was hij de aangever bij en doelpunt. In de Champions League heeft hij ook al zeven doelpunten achter zijn naam staan. De voetballer, die in de zomer van 2019 voor twaalf miljoen euro overkwam van Paris Saint-Germain, heeft inmiddels een transferwaarde van meer dan vijftig miljoen. Nu mag hij zich dus opmaken voor zijn debuut.

Een nog opvallendere naam is Claus, die onder contract staat bij RC Lens. De vleugelverdediger is dit seizoen goed voor vier treffers en negen assists bij de club, die qua punten gedeeld achtste staat in de Ligue 1. Twee seizoenen geleden speelde hij nog in de Tweede Bundesliga bij Arminia Bielefeld, maar nu mag hij zich dus opmaken voor zijn eerste minuten bij de nationale ploeg van Les Blues.

Er ontbreken ook een aantal namen bij de selectie. Zo is Kurt Zouma, die in het nieuws kwam omdat hij in een filmpje een kat mishandelde, er niet bij. Ook FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé AC Milan-spits Olivier Giroud en Real Betis-smaakmaker Nabil Fekir zijn niet van de partij, ondanks dat de spelers het laatste weken naar behoren doen. De keuze is dan ook reuze voor Deschamps, die voorin ook al kan beschikken over Karim Benzema, Kylian Mbappé, Kingsley Coman en Wissam Ben Yedder.

Lees ook: Interlandcarrière Zouma in het geding na kattenmishandeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen