Ivoorkust-bondscoach ziet in Inter perfecte stap voor Haller

17 maart 2022, 11:01

Patrice Beaumelle, bondscoach van Ivoorkust, ziet Sébastien Haller wel bij Internazionale voetballen. De oefenmeester is onder de indruk van de spits, die bezig is aan een sterk seizoen bij Ajax. In Amsterdam rijgt hij de doelpunten aaneen, vooral in de Champions League.

"Toen ik hem ontmoette wist ik zeker dat hij ver zou komen. Hij is niet alleen goed op het veld, maar ook belangrijk in de kleedkamer. Ik waardeer zijn menselijke kwaliteiten", aldus de trainer, die ook te spreken is over de kwaliteiten van Haller binnen de lijnen. "Hij is zeer bedreven in het strafschopgebied. Hij staat altijd klaar om te scoren, weet altijd op de juiste plaats te staan. Hij weet het team ook verdedigend uitstekend te helpen."

Beaumelle ziet ook nog wel verbeterpunten bij de spits. "Naar mijn mening kan hij nog efficiënter zijn. Hij is vooral goed aan de bal, maar vindt het moeilijk om het team te helpen als hij de bal niet in de voeten heeft. Dat geldt ook als hij de bal moet heroveren. Hij verspilt soms te veel energie. Hij moet leren hoe hij zijn energie beter kan doseren." Ondanks die verbeterpunten is Internazionale overtuigd van Haller. De spits stond woensdagavond zelfs op de voorpagina van de Italiaanse media. De regerend kampioen zou de aanvaller willen overnemen van Ajax.

"Inter zou een mooie stap zijn voor Haller, het is een van de beste clubs van de wereld", vertelt de bondscoach van Ivoorkust in gesprek met Calciomercato. "Maar Ajax is ook een heel goed team voor hem. Er zijn veel jonge en interessante spelers. Dat hij zo goed presteert, is echt geen toeval."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen