Kane schudt Rooney van zich af en grijpt uitdoelpuntenrecord

16 maart 2022, 22:57

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg van trainer Antonio Conte revancheerde zich voor de nederlaag tegen Manchester United door de inhaalwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion te winnen (0-2).

Eigenlijk zou de wedstrijd tussen Brighton en Spurs in december worden gespeeld. Een corona-uitbraak bij de Londense club gooide toen roet in het eten. Drie maanden later dan de bedoeling was, stonden de ploegen woensdag alsnog tegenover elkaar. Het werd een avond waarop Spurs geen fout maakte en Harry Kane weer eens een record brak.

Spurs, met Steven Bergwijn als late invaller, kwam na 36 minuten op voorsprong. Een schot van Dejan Kulusevski werd aangeraakt door Cristian Romero, waardoor Brighton-doelman Robert Sánchez op het verkeerde been stond en de inzet niet meer kon keren.

Ruim tien minuten na rust verdubbelde Kane de marge. De Engelse spits was het eindstation van een flitsende tegenaanval en tekende voor zijn 95ste uitdoelpunt in de Premier League - een nieuw record, dat hij in slechts 139 wedstrijden heeft behaald. Tot voor kort deelde Kane het record met Wayne Rooney, die 243 duels nodig had om 94 uitgoals te maken.

Door de 0-2 zege stijgt Spurs van de achtste naar de zevende plaats in de Premier League. De Londenaren willen bij de eerste vier eindigen, wat zou betekenen dat zij volgend seizoen uitkomen in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen