Huntelaar gaf Ajax in het verleden al eens een scoutingstip

16 maart 2022, 14:15   Bijgewerkt: 16 maart 2022, 14:20

Klaas-Jan Huntelaar (38) is deze week toegetreden tot de technische afdeling van Ajax. De voormalig spits gaat technisch manager Gerry Hamstra ondersteunen om met de erfenis van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars aan de slag te gaan. In het verleden adviseerde The Hunter de Amsterdammers al een keer over een potentiële aanwinst.

In 2008, toen Huntelaar nog als contractspeler actief was bij Ajax, gaf hij een interview aan het Algemeen Dagblad waarin hij vertelde over zijn adviezen. De spits keek uit interesse en op verzoek van trainer Marco van Basten of spelers die hem opvielen, al op de scoutingslijstjes stonden in de Johan Cruijff Arena. Zo zag Huntelaar destijds tijdens het kijken naar de Copa Libertadores een interessante aanvaller voorbij komen: Joffre Guerrón.

"Via Sport 1 kun je het Zuid-Amerikaanse voetbal goed volgen. De Copa Libertadores. Daar zag ik nu Joffre Guerrón, een vleugelspits van Quito met een heerlijke voorzet", analyseerde Huntelaar destijds een collega-voetballers. "Zijn naam kan ik wel noemen, hij is inmiddels getransfereerd naar Getafe."

Lees ook: "Als Huntelaar iets niet aanstond

Ajax deed uiteindelijk dus niets met de tip van Huntelaar en in Europa brak de vleugelspits 'met heerlijke voorzet' niet door via Getafe. De achttienvoudig international van Ecuador kwam tot zestien wedstrijden voor de La Liga-club, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf. Daarop keerde hij weer terug naar Zuid-Amerika, waar hij nog jarenlang voetbalde. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen