Haller schrijft negatieve historie in CL, dramareeks Ajax

16 maart 2022, 12:35

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd zich bij de laatste acht van de Champions League te voegen. De Amsterdammers gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Benfica, waardoor de achtste finale in het miljardenbal het eindstation was.

Daarmee kwam een einde aan een tot dusverre magnifieke campagne van de topclub, die in de groepsfase nog alle zes de wedstrijden omzette in een overwinning. Met tien goals speelde vooral Sébastien Haller daar een hoofdrol in. Na de twee achtste finales kwam zijn seizoenstotaal op elf goals in de Champions League. Daarmee heeft hij tegelijkertijd een twijfelachtig record te pakken.

Nooit eerder was voor een speler met minstens elf goals in de Champions League namelijk de achtste finale al het eindstation. Haller gaat de boeken in als de speler die kans maakte op de topscorerstitel, maar al voor het bereiken van de kwartfinale naar huis werd gestuurd. Een gigantische domper, maar ook direct een bijzondere prestatie: Haller had slechts acht goals nodig om tot zijn hoge aantal te komen.

Ajax wist bovendien opnieuw niet te winnen in de Johan Cruijff ArenA en hield daarmee een dramatische reeks in stand. De Amsterdammers wisten de laatste negen thuiswedstrijden in de knock-outfase van de Champions League niet te winnen. Na de nederlaag tegen Benfica kwam het aantal verliespartijen in die serie op vier. Vijfmaal werd er gelijkgespeeld.

Lees ook: Timber baalt flink: "Eigenlijk al drie weken geleden weggegeven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen