Opmerkelijke stap: Janssen nieuwe technisch manager VVV-Venlo

16 maart 2022, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opmerkelijk nieuws uit Venlo: Willem Janssen keert komend seizoen terug bij de plaatselijke VVV. De huidige verdediger van de Domsteldingen treedt per 1 juli 2022 in dienst van de Eerste Divisie-club. Aldaar wordt hij de opvolger van technisch manager Stan Valckx. Als voetballer begon de speler van nu nog FC Utrecht ook bij VVV-Venlo.

Dat heeft VVV-Venlo woensdagmiddag bekend gemaakt. Janssen tekent een verbintenis voor drie seizoenen en heeft nadat hij besloot te stoppen als voetballer een nieuwe uitdaging gevonden in de voetballerij. "Het is een functie die me altijd al aansprak", vertelt Janssen op de clubsite. "Toen ik de kans kreeg om in deze functie aan de slag te gaan bij VVV, de club waar ik ook als voetballer ben begonnen, was het gevoel direct goed. Het is voor mij een geweldige kans om direct zo'n belangrijke functie te mogen bekleden. Zeker omdat ik kan beginnen in een warme en vertrouwde omgeving zie ik dit als de perfecte eerste stap in mijn nieuwe carrière."

De komst van Janssen heeft gevolgen voor de huidige technisch eindverantwoordelijke Valckx, die ofwel vertrekt, ofwel in een andere functie verder moet, legt algemeen directeur Marco Bogers uit. "Momenteel denkt hij na over zijn toekomst, die zowel binnen als buiten VVV kan liggen. Wellicht grijpt Stan dit moment aan om nog een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan, maar de kans is ook aanwezig dat hij bijvoorbeeld als scout bij ons actief blijft", aldus Bogers, die denkt dat Janssen een aanwinst kan zijn voor de club.

"Het huidige voetbal met alle ontwikkelingen vraagt om een ander type management en Willem past perfect in dat profiel. Willem staat natuurlijk aan de vooravond van een nieuwe carrière en hij heeft nog alles te leren, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn achtergrond, karaktereigenschappen en zeer ruime ervaring als voetballer de juiste man voor deze functie is", aldus Bogers. "Er wordt door ons een ontwikkelingstraject voorbereid waarmee Willem zich het vak eigen gaat maken met de steun van mij en andere ervaren mensen binnen de club zoals Jos Luhukay, Jay Driessen, Roger Bongaerts en Marc van Hintum."

Lees ook: Stoppende Willem Janssen spreekt zich uit over toekomst

Janssen, die als voetballer naast VVV-Venlo en FC Utrecht ook voor FC Twente en Roda JC uitkwam, wordt verantwoordelijk voor het gehele technische gedeelte, van het eerste elftal tot aan de jeugdopleiding. "Hij wordt verantwoordelijk voor het integrale voetbalbeleid en moet gaan dienen als klankbord voor de technische staf en de verbinding maken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal", aldus Bogers, die ook denkt dat de huidige aanvoerder van FC Utrecht een boegbeeld kan worden van VVV-Venlo. "Daarnaast kan hij ook een geweldige inspiratiebron zijn voor spelers." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen