Zeven 'fans' aangehouden na rellen rond ArenA, agenten gewond

16 maart 2022, 09:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Amsterdamse politie heeft zeven mensen gearresteerd naar aanleiding van de rellen rond de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in de Johan Cruijff ArenA, zo meldt het ANP. Supporters van de thuisploeg raakten al voor de aftrap slaags met de Mobiele Eenheid (ME).

Supporters zorgden buiten het stadion voor een sfeeractie met vuurwerk, waar de ME tegen optrad. Bovendien was er een groep bezoekers die via de Zuid-ingang het stadion probeerde te betreden zonder een ticket voor de wedstrijd te hebben. Omdat de ME en politie daartegen optraden, werden zij bekogeld met zwaar vuurwerk en aangevallen met stalen buizen.

De agenten voelden zich genoodzaakt traangas te gebruiken en hielden zeven personen aan. Enkele agenten raakten gewond na de rellen en moesten zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht. Via camerabeelden hoopt de politie meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Op het moment dat de wedstrijd werd afgetrapt, keerde de rust in en rond het stadion weer terug. Ook na afloop verliep het relatief rustig, ondanks de pijnlijke uitschakeling voor de Amsterdamse topclub. Ajax ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen