Vertonghen vond Ajax 'veel beter': "Anders hadden we niet gescoord"

Vertonghen vond Ajax 'veel beter': "Anders hadden we niet gescoord"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 maart 2022 – Jan Vertonghen beseft dat Benfica heel goed is weggekomen tegen Ajax. De Portugezen bereikten de kwartfinale van de Champions League, ondanks het feit dat Ajax vrijwel de hele wedstrijd dominant was en vooral in de eerste helft veel kansen creëerde.

"Heel lekker", vatte Jan Vertonghen het gevoel van de zege na afloop samen voor de camera van RTL 7. "Maar dan heb je het natuurlijk niet over het spelbeeld, al wisten we dat dit het zou worden. Ik heb in de kleedkamer wel tien keer gezegd dat we niet te ver van onze goal af moesten spelen en gevaarlijk moesten worden uit een counter of spelhervatting. Op een andere manier hadden we niet gescoord."

Dit was voor Benfica het meest realistische en perfecte scenario, vond Vertonghen. "Ajax was in balbezit veel beter. Ze kregen weliswaar niet veel uitgespeelde kansen, maar dat komt omdat wij zo laag stonden. Natuurlijk waren we niet blij in de rust, maar we hadden in ieder geval geen achterstand. Na rust werd het voor ons het perfecte verhaal."

Heeft Benfica de sleutel gevonden om Ajax te verslaan? "Nee, dat zou veel te arrogant zijn", aldus Vertonghen. "Als we hoger druk hadden gezet, hadden zij veel meer kansen kunnen creëren." Dat gebeurde niet, waardoor Benfica bij de laatste acht zit. "Daar word ik wel vrolijk van. Het is een succesje na mindere seizoenen."

Lees ook: Kranten hard voor Ajax: 'CL-vloek, repeterend verhaal en frustratie'

Reacties

gerelateerd