Ronaldo pakt record af van oud-ploeggenoot, maar vliegt uit CL

15 maart 2022, 22:54

Cristiano Ronaldo is weer een record rijker. De Portugese superster is de speler met de meeste minuten in de Champions League in de historie. Vier minuten na rust stootte hij voormalig Real Madrid-ploeggenoot Iker Casillas van de troon.

De doelman maakte gedurende zijn carrière 15.908 minuten in het Miljoenenbal. Ronaldo haalde hem in minuut 49 in. Het is het volgende record van de Ronaldo, die maar blijft verbazen met zijn prestaties. Afgelopen weekend werd de 37-jarige aanvalsleider als topscorer aller tijden in het mondiale voetbal door een hattrick te maken tegen Tottenham Hotspur. Hij staat op 807 treffers.

Tegen Atlético Madrid kwamen daar geen doelpunten bij. De Engelse ploeg kwam in eigen huis niet tot scoren tegen de Spaanse topclub, die een uiterst moeizaam jaar beleeft binnen de landsgrenzen. In Europa gaat het de ploeg vooralsnog wel voor de wind. Waar het eerste duel tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel eindigde, waren de mannen van Diego Simeone in Manchester de enigen die tot scoren kwamen. Renan Lodi werd de matchwinner door zijn treffer in minuut 41.

De nederlaag betekent dat het Europese avontuur voor de Engelsen voorbij is, waardoor Ronaldo dit seizoen zijn record niet verder kan aanscherpen. Vorige week vloog eeuwige rivaal Lionel Messi al uit het toernooi met Paris Saint-Germain. Real Madrid wist de return met 3-1 te winnen, waar het eerste duel in een 1-0 zege eindigde voor de Fransen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen