PSV en Ajax krijgen tip over Bosz: 'Ik adviseer daarmee te stoppen'

15 maart 2022, 23:13

Peter Bosz werd in de wandelgangen gelinkt aan PSV en een mogelijke terugkeer bij Ajax, mocht Erik ten Hag in de zomer vertrekken. De trainer staat momenteel voor de groep bij Olympique Lyonnais, maar de vraag is hoe lang hij het daar nog volhoudt. De Franse subtopper presteert in de Ligue 1 uiterst teleurstellend, zo constateert ook Henk Spaan.

Dit weekend verloor de ploeg met 2-4. 'Hij was kansloos tegen het Rennes van Génésio, die vanaf 2015 drie jaar voor Lyon werkte en zich, bijvoorbeeld, wist te plaatsen voor de Champions League. Dat gaat Bosz niet lukken, op de tiende plaats in de Ligue 1 nu, het slechtste resultaat in 25 jaar', schrijft de columnist in Het Parool. Hij stelt dat Bosz voor de zoveelste keer dezelfde fouten maakt tijdens zijn trainersloopbaan. Spaan noemt het 'de Hollandse School in optima forma'.

'Lekker aanvallen, niet omschakelen en bij balverlies de aanvallers van de tegenpartij schouderophalend nakijken. Steeds zag je er drie of vier van Rennes ontsnappen en twee verdedigers van Lyon meehuppelen. Het stond 0-3 bij rust en 0-4 in de vijftigste minuut, toen Bosz een verdediger had gewisseld voor een aanvaller', aldus Spaan, die na de ruime nederlaag een duidelijk advies heeft voor PSV en Ajax. 'De naam van deze trainer wordt genoemd. Ik adviseer daarmee te stoppen'.

Johan Derksen lovend

Johan Derksen liet maandag nog een heel ander geluid horen. Hij was bij Vandaag Inside lovend over de Nederlandse oefenmeester en ziet in de oefenmeester de ideale bondscoach. "Het is niet uitgesloten dat Peter Bosz eruit wordt gegooid in Frankrijk. Die is beter geschikt voor het bondscoachschap dan Koeman. Ik vind hem als boegbeeld en verbaal gewoon de allerbeste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen