Boskamp ziet uitblinker en waarschuwt Ajax voor PSV-scenario

15 maart 2022, 22:21

Ajax en Benfica houden elkaar in de eerste helft in evenwicht qua stand, maar de Amsterdammers hebben wel het meeste balbezit en de beste kansen gehad. Desondanks zijn Jan Boskamp en Wesley Sneijder niet onder de indruk van Erik ten Hag zijn manschappen.

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch valt wel in positieve zin op.

"Echt uitgespeelde kansen hebben we niet gezien. Ze proberen het vooral via de zijkanten en werden daardoor twee keer gevaarlijk met de kop", begint Boskamp bij RTL7. Zijn collega is duidelijk niet te spreken over het eerste bedrijf. "Ik mis de overtuiging bij Ajax. Het is breien, allemaal zoeken ze de drukte op. Ze gaan allemaal in de trechter. Naarmate het 0-0 blijft, komt Benfica in hun kracht. Als ze te geforceerd gaat zoeken naar die treffer…", aldus Sneijder.

Boskamp sluit zich aan bij die woorden. "Alles gaat te gehaast. Ze lopen de ruimte dicht voor elkaar. Bij PSV tegen Benfica gebeurde precies hetzelfde", doelt de analist op het tweeluik in de play-offs voor de Champions League. In die duels hadden de Eindhovenaren veelvuldig de bal, maar uiteindelijk gingen de Portugezen er met het CL-ticket vandoor.

Overig zag de fanatieke Feyenoorder bij de Amsterdammers een duidelijke uitblinker: Ryan Gravenberch, die met een goede actie ruimte voor zichzelf creëerde voor een hard schot. Dat ging echter over de goal. "Hij kan echt goed voetballen. Hij heeft een matige periode gehad, maar de laatste twee, drie wedstrijden zie je dat hij naar zijn niveau groeit. In de vorige wedstrijd werd hij soms overgeslagen, nu kreeg hij de bal weer.

Hij creëert hem zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen