"Bosz is beter geschikt als opvolger Van Gaal dan Koeman"

15 maart 2022, 13:54

Terwijl Louis van Gaal komende winter met het Nederlands elftal gaat proberen hoge ogen te gooien op het WK in Qatar, wordt er in Nederland al druk gesproken over de opvolger van Van Gaal. Ronald Koeman heeft het in het verleden met Oranje uitstekend gedaan en zit sinds zijn ontslag bij FC Barcelona zonder werk. Hij lijkt daarom de meest logische optie voor de KNVB.

Daar is Johan Derksen het echter hardgrondig mee oneens. Aan tafel bij de talkshow Vandaag Inside geeft hij aan dat Peter Bosz een veel betere optie zou zijn. Bosz ligt onder vuur bij Olympique Lyonnais, waardoor de kans groot is dat ook hij binnenkort vrijkomt. "Koeman doet het daarvoor in zijn broek. Het is niet uitgesloten dat Bosz eruit wordt gegooid en hij is veel beter geschikt voor het bondscoachschap dan Koeman."

"Koeman heeft het in het verleden wel goed gedaan, maar ik vind Bosz als boegbeeld en verbaal de allerbeste. Koeman is bij Benfica en Barcelona ook mislukt. Het nadeel van Bosz is alleen dat hij te veel risico inbouwt." Daarnaast vindt Derksen het onverstandig dat Koeman bij het programma Hoge Bomen van Jeroen van der Boom is aangeschoven. "Heel onverstandig als je daar gaat zitten als je bondscoach wil worden."

Lees ook: Koeman ziet rentree als bondscoach van Oranje wel zitten

"Het hele land heeft dat namelijk kunnen zien en denkt: moet deze zeikerd onze bondscoach worden?" Koeman zelf gaf al aan wel open te staan voor een nieuwe termijn als bondscoach, terwijl ook Bosz in het verleden aangaf dolgraag ooit een keer bondscoach van zijn land te willen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen