Aanvoerder wil niet bij selectie Rusland: "Veel familie in Oekraïne"

15 maart 2022, 12:38

Aanvoerder en topscorer Artem Dzyuba heeft zich afgemeld bij de nationale ploeg van Rusland. De spits heeft bondscoach Valeri Karpin gevraagd hem niet op te nemen in de selectie voor het trainingskamp dat Rusland in Moskou organiseert. Het land mag van de UEFA geen wedstrijden spelen, maar komt dus wel bijeen.

Karpin geeft in een interview met de Russische voetbalbond aan respect te hebben voor het besluit. "Hij gaf aan wel voor de nationale ploeg te willen spelen, maar nu heeft hij me gevraagd om hem wegens familieomstandigheden niet te selecteren. Hij heeft het moeilijk met de situatie in Oekraïne, aangezien hij daar veel familie heeft zitten."

"Dzyuba heeft zich verontschuldigd voor zijn afwezigheid." De lange spits kwam eerder al in het nieuws toen hij boos reageerde op Oekraïners die Russische voetballers verweten zich niet tegen de oorlog uit te spreken. Hij begreep niet waarom hen dat kwalijk werd genomen, gezien zij ook niets aan hun nationaliteit kunnen doen.

Lees ook: Oekraïne schorst 'verrader' en recordinternational voor het leven

Rusland zou aanvankelijk een play-offwedstrijd tegen Polen spelen om alsnog deelname aan het WK in Qatar te bewerkstelligen, maar het lijkt erop dat Polen een bye krijgt. Daardoor zal Rusland niet aanwezig zijn op het WK en ook niet deelnemen aan de Nations League, waarin het was ingedeeld met Albanië, Israël en IJsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen