Jansen over Gravenberch: ''Dat moet hem aan het denken zetten''

15 maart 2022, 11:19

Ryan Gravenberch was afgelopen vrijdag de gevierde man bij Ajax in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Hij verzorgde twee assists en bezorgde zijn ploeg met een weergaloos afstandsschot drie hele belangrijke punten. Daarmee schoot hij de teleurstelling van onder meer het ontbreken in de voorselectie van Oranje van zich af. Freek Jansen van Voetbal International is van mening dat Gravenberch juist om die reden nog eens goed over zijn toekomst moet nadenken. 

Hoewel het seizoen nog lang niet ten einde is, staat het nu al vast dat Ajax een enerverende zomer tegemoet gaat. De Amsterdammers nemen zo goed als zeker afscheid van André Onana en Noussair Mazraoui, terwijl ook Gravenberch de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht lijkt te trekken. De middenvelder is in het bezit van een in 2023 aflopend contract, waardoor het moment dat hij een definitief besluit moet nemen over zijn toekomst steeds dichterbij komt. Zoals het er nu naar uitziet, vertrekt Gravenberch deze zomer bij Ajax. 

Lees ook: Gravenberch baalt van Van Gaal: "Heb hem gefacetimed"

''Gravenberch maakte onlangs bekend Ajax niet gratis te willen verlaten, en aangezien hij na dit seizoen nog een eenjarige verbintenis heeft, ligt een transfer deze zomer in het verschiet'', zegt Jansen in VI Opinie. Bayern München zou de komst van Gravenberch wel zien zitten. Jansen vraagt zich echter serieus af of Gravenberch dat wel moet gaan doen. ''Dat de negentienjarige middenvelder niet klakkeloos op de lijst van Oranje staat, zou hem richting zijn nabije toekomst aan het denken moeten zetten. Waarom niet je contract verlengen, minimaal een volledig seizoen de dragende kracht van Ajax zijn en wekelijks werken aan je eigen verbeterpunten?'' 

Mocht de middenvelder van Ajax dat doen, is Jansen ervan overtuigd dat de Europese topclubs voor hem in de rij zullen staan. ''Die mooie transfer zal in dat geval ook niet uitblijven en je komt dan wél als volwaardig international van Oranje binnen bij een Europese topclub'', besluit de clubwatcher. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen