Benzema neemt Real Madrid ook op Mallorca bij de hand

14 maart 2022, 22:56   Bijgewerkt: 14 maart 2022, 23:16

Real Madrid heeft maandagavond de koppositie in de Spaanse competitie verstevigd. Doelpunten van Vinícius Júnior en Karim Benzema maakten het verschil tegen Real Mallorca. Manchester City liet punten liggen in de Engelse strijd. Op bezoek bij Crystal Palace kwam de ploeg van trainer Pep Guardiola niet tot scoren.

Real Mallorca - Real Madrid 0-3

Vijf dagen na de spectaculaire comeback tegen Paris Saint-Germain in de Champions League stond voor Real Madrid een doordeweekse wedstrijd in de Primera División op het programma. Van een leien dakje ging het niet voor de Madrilenen op Mallorca. Kansen waren schaars en het was aan een opbouwfout van de thuisploeg te danken dat de ploeg van trainer Carlo Ancelotti na rust op voorsprong kwam.

Iddrisu Baba leed vlak voor het strafschopgebied van Mallorca balverlies en daar profiteerden de Madrilenen optimaal van. Benzema bediende Vinícius Júnior, voor wie het een koud kunstje was om de bal in het doel te schuiven. Een kwartier voor tijd volgde de 0-2. Vinícius Júnior kreeg een duw in de zestien en vanaf elf meter maakte Benzema vervolgens geen fout. Een paar minuten later gooide de Franse spits de wedstrijd in het slot door zijn tweede van de avond te maken. Het einde van de wedstrijd haalde Benzema niet: vlak voor tijd verliet hij geblesseerd het veld. Door de 0-3 zege staat Real Madrid nu tien punten los van nummer twee Sevilla.

Crystal Palace - Manchester City 0-0

De strijd om de Engelse titel is weer wat spannender geworden. Manchester City kwam maandag niet tot scoren op Selhurst Park en leed zo duur puntenverlies in de titelstrijd. The Citizens hebben nu met een wedstrijd meer gespeeld vier punten meer dan Liverpool, dat woensdagavond in actie komt tegen Arsenal.