"Als Huntelaar iets niet aanstond, kon hij met de vuist op tafel slaan"

14 maart 2022, 22:14

De aanstelling van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax heeft Gertjan Verbeek enigszins verbaasd. De voormalig spits is toegevoegd aan de technische organisatie van de Amsterdamse club en zal vanaf komende zomer extra programma's volgen om zich verder te ontwikkelen in zijn rol buiten het veld.

"Dit is anders dan het trainersvak. Meer een kantoorbaan. Het is wel een heel mooie uitdaging voor hem, waar je het beste vroeg mee kunt beginnen. Dat deed Overmars ook bij Go Ahead Eagles", vertelt Verbeek in het Algemeen Dagblad. De trainer in ruste denkt dat Huntelaar het voordeel heeft dat hij het reilen en zeilen in de internationale top kent. "Dat is geen must, maar wel een pre."

"Die Achterhoekse nuchterheid maakt het dat werken in de top hem op het lijf is geschreven", aldus Verbeek, die sinds zijn ontslag bij Almere City FC in november zonder club zit. "Toon Gerbrands zei bij AZ weleens dat een directeur beter geen trainersdiploma's kan hebben, omdat hij dan snel de neiging krijgt op de stoel van de trainer te gaan zitten. Daar zit wat in, maar ik denk dat die cursussen en stages als trainer hem ook van pas zullen komen omdat hij ook mensen moet beoordelen."

Verbeek denkt dat Huntelaar heel graag wil weten wat het vak precies inhoudt. "En dat is nooit verkeerd als je nog moet bepalen wat jouw juiste spoor is. Straks kan hij bepalen of hij hiermee door wil of juist niet. Hij is een winnaar. Als hij het leuk vindt, zal hij ook hierin voor het maximale gaan."

Verbeek en Huntelaar hebben dezelfde zaakwaarnemer, waardoor de trainer weet dat de voormalig spits iemand was die na onderhandelingen op de hoogte wilde zijn van de voorstellen. "Als hem iets niet aanstond, kon hij ook met de vuist op tafel slaan. Hij laat zich niet leiden door emoties. Daardoor denk ik dat clubs aan hem ook een geduchte tegenstander aan de onderhandelingstafel hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen