FC Emmen slaat driedubbele slag na magische eerste helft

14 maart 2022, 21:57

FC Emmen heeft maandagavond een gouden slag geslagen in de Keuken Kampioen Divisie. De club van trainer Dick Lukkien deelde titelconcurrent FC Volendam een enorme dreun uit (4-1), nam daarmee de koppositie over en legde als kers op de taart beslag op de derde periodetitel.

FC Emmen - FC Volendam 4-1

Voor Volendam was de ontmoeting met Emmen de tweede topwedstrijd in vier dagen tijd. Vrijdag ging de ploeg van trainer Wim Jonk met 2-5 onderuit tegen Excelsior nadat het halverwege de wedstrijd al tegen een 0-4 achterstand aankeek. In Emmen kregen de Volendammers voor rust wederom vier doelpunten om de oren. Rui Mendes, Reda Kharchouch (twee keer) en Miguel Araujo zorgden ervoor dat het topduel al na een helft beslist was.

Na rust deed Daryl van Mieghem nog wat terug namens Volendam, maar de zege van Emmen kwam geen enkel moment in gevaar. De club uit Drenthe mag zich nu met één punt voorsprong op de concurrent uit Volendam koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Bovendien is Emmen winnaar van de derde periodetitel geworden omdat FC Eindhoven niet verder kwam dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag. De prijs geeft recht op deelname aan de play-offs, maar alleen directe promotie naar de Eredivisie telt op dit moment voor de nieuwe nummer één.

FC Eindhoven - ADO Den Haag 1-1

FC Eindhoven ging de wedstrijd tegen ADO Den Haag als koploper van de derde periodetitel in. Bij een zege waren de Eindhovenaren zo goed als zeker van de periodewinst, terwijl een gelijkspel ook voldoende kon zijn. Maar de 1-1 tegen ADO bleek niet genoeg omdat de topwedstrijd tussen Emmen en Volendam wel een winnaar kende. Zo loopt Eindhoven een geldprijs van ongeveer 60.000 euro én het vervroegde ticket voor de play-offs mis. De kans is echter groot dat de club uit de Lichtstad zich als huidige nummer vier van de ranglijst alsnog gaat plaatsen voor de play-offs.