Kroatië
3 – 1
Canada

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tyton trots: "Soms krijg je onverwachte kansen in het leven"

Tyton trots: "Soms krijg je onverwachte kansen in het leven"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

14 maart 2022 – Przemyslaw Tyton heeft geen moment getwijfeld toen hij de kans kreeg om bij Ajax aan de slag te gaan. De 35-jarige doelman werd vorige week aan het Amsterdamse keepersgilde toegevoegd omdat Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter uit de roulatie zien.

"Anton Scheutjens, de keeperstrainer, belde me terwijl ik thuiszat. Ik was verbaasd, want ik had het totaal niet verwacht. Hij vertelde dat Ajax een keepersprobleem had en me graag wilde zien. Ik hoefde daar natuurlijk geen twee keer over na te denken. Ik heb mijn spullen gepakt en ben direct hierheen gekomen", vertelt Tyton op de website van Ajax.

Bij Ajax keert Tyton terug in de Eredivisie. Eerder was hij werkzaam voor Roda JC en PSV. "Mijn carrière is hier begonnen. Eerst bij Roda JC en daarna bij PSV. Toen ik deze kans bij Ajax kreeg heb ik ook geen moment getwijfeld. Ten eerste omdat het een grote club is en ten tweede omdat ik hele goede herinneringen heb aan het voetballen in Nederland."

Voor Tyton betekent zijn dienstverband bij Ajax een weerzien met Erik ten Hag, met wie hij eerder heeft samengewerkt bij PSV. "Het was lang geleden dat we elkaar hadden gezien. Zodra we elkaar zagen, begonnen we allebei te glunderen. We mogen elkaar en weten hoe we te werk gaan. Hij kent mij en ik ken hem. Dat is ook een reden waarom ik denk dat ik in dit team pas."

Hoewel Tyton persoonlijke ambities heeft, staat het team bij hem voorop. "Ik wil het team keuzemogelijkheden geven, dat is mijn grootste doel", stelt de stand-in van André Onana, die niet had verwacht ooit nog door een club als Ajax gevraagd te worden. "Soms krijg je onverwachte kansen in het leven en die heb ik met beide handen aangegrepen. Als Ajax me nodig heeft, ben ik klaar." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd