NEC krijgt gelijk: veelbesproken kaart El Karouani geseponeerd

14 maart 2022, 17:11

Souffian El Karouani wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen. De aanklager betaald voetbal heeft de kaart van de linksback van NEC geseponeerd.

El Karouani werd zaterdag in de 17de minuut van de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC (4-3) van het veld gestuurd door scheidsrechter Sander van der Eijk. Dat gebeurde na een opstootje met Jørgen Strand Larsen, waarbij El Karouani met zijn hoofd tegen dat van de Groningen-spits duwde.

Van der Eijk gaf na afloop toe dat hij een foute beslissing heeft genomen. "Ik zag een koppende duwbeweging. In het veld vond ik het zwaar genoeg voor een rode kaart, maar nu ben ik niet blij met mijn beslissing… Ik heb de beelden gezien en rood vind ik nu te zwaar", zei hij voor de camera van ESPN.

Serdar Gözübüyük had als VAR de fout van Van der Eijk kunnen corrigeren, maar dat gebeurde niet. "Ik sta op vijf meter afstand, het is mijn verantwoordelijkheid. Ik neem het besluit, maar ik had uiteindelijk liever een gele kaart getrokken. Ik ga met een slecht gevoel naar huis", vervolgde Van der Eijk.

Het trekken van de rode kaart kwam Van der Eijk op felle kritiek van onder anderen NEC-middenvelder Lasse Schöne te staan. "Volgens mij is het bijna dagelijks kost, er wordt nooit rood voor gegeven. Eerst schiet Strand Larsen de bal tegen hem aan. Dat had een gele kaart moeten zijn wegens provocatie. Hij bakte er vandaag weinig van. Dan staat de druk er op in een vol stadion, hij is er duidelijk nog niet klaar voor", zei hij onder meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen