Komst Huntelaar naar Ajax toegejuicht: "Spelers zijn er blij mee"

14 maart 2022, 15:32

Erik ten Hag is blij met de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. De voormalig topspits gaat bij de Amsterdammers aan de slag als assistent van Gerry Hamstra, die tijdelijk de taken van de ontslagen Marc Overmars op zich neemt. Volgens Ten Hag is Huntelaar de juiste aanwinst voor de club.

"Het is prima dat Ajax erin voorziet die posten in te vullen", vertelde Ten Hag op de voorbereidende persconferentie richting Ajax - Benfica in de Champions League. "De club heeft daarin goed gehandeld. Hij zal voor zichzelf moeten gaan uitvinden wat hij in de toekomst wil, daarvoor is dit ook bedoeld." Het heeft in ieder geval een positieve invloed, merkt Ten Hag. "De spelers zijn er blij mee, hij brengt een goede vibe met zich mee. Dat kunnen we in deze fase goed gebruiken."

Ten Hag werd meegenomen in het proces rond de aanstelling van de 38-jarige oud-international. "Op het moment dat het spannend wordt en de prijzen verdeeld gaan worden, krijgen we Klaas-Jan erbij. In de mindset kan hij wel iets betekenen voor ons. Hij gaat het vak leren en hopelijk kan hij vanuit die mindset iets gaan bijdragen", vertelde Ten Hag voorafgaand aan de persconferentie tegen RTL 7.

Huntelaar heeft volgens Ten Hag veel voetbalverstand. "Hij heeft een duidelijke visie over het spel en over voetballers. Het allerbelangrijkste is dat hij input voor komend seizoen gaat leveren."

Lees ook: Ten Hag komt met blessure-update en vindt Ajax niet uit vorm

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen