Willem II bevestigt trainersnieuws: "Getuigt van lef"

14 maart 2022, 13:24

Willem II heeft de komst van Kevin Hofland als nieuwe coach bevestigd. De 42-jarige oefenmeester heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend in Tilburg. De oud-verdediger gaat deze week direct van start en heeft de taak gekregen om de degradatiekandidaat in de Eredivisie te houden.

Het is de tweede klus in Nederland voor Hofland, die Fortuna Sittard in 2018 hielp aan promotie naar de Eredivisie. In Limburg werd hij uiteindelijk ontslagen, waardoor hij even werkloos was. Afgelopen zomer ging hij aan de slag bij zijn oude club VfL Wolfsburg om Mark van Bommel te assisteren, maar ook daar werd hij op straat gezet.

Bij Willem II wacht direct een monsterklus. Sinds deze week is de club onder de degradatiestreep gezakt. "Willem II is een mooie club die in de Eredivisie thuishoort. Dat moet zo blijven en dat motiveert mij enorm om een uitdaging als deze aan te gaan. Samen met de huidige mensen binnen de club wil ik er alles aan doen om in de laatste acht wedstrijden voor lijfsbehoud te zorgen", vertelt hij op de clubwebsite. "In deze fase van de competitie wordt van spelers gevraagd om met het mes tussen de tanden te spelen. Die mentaliteit wordt van iedere speler gevraagd."

Algemeen directeur Martin van Geel is blij met de aanstelling van Hofland, die de ontslagen Fred Grim opvolgt. "Heel veel respect voor Kevin dat hij in deze moeilijke periode instapt. Het getuigt van lef en zelfverzekerdheid dat hij ervoor wil gaan om Willem II in de Eredivisie te houden. Om daarvoor te zorgen krijgt Kevin alle vrijheid en ondersteuning die hij nodig heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen