'Roma denkt aan Dest als concurrent voor Karsdorp'

14 maart 2022, 10:34

Als het aan AS Roma ligt, speelt Sergiño Dest komend seizoen in de Serie A. De Amerikaanse rechtsback is zijn basisplaats bij FC Barcelona kwijtgeraakt aan de ervaren Dani Alves, die voorlopig de concurrentiestrijd in zijn voordeel lijkt te hebben beslist. Voor Dest ligt een kans op een transfer op de loer.

AS Roma is zich namelijk alvast aan het oriënteren op de transfermarkt voor komend seizoen en is in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback uitgekomen bij Sergiño Dest. De voormalig Ajacied moet naar Italië komen om te concurreren met de Nederlander Rick Karsdorp, zo meldt Corriere Dello Sport. Dat heeft deels te maken met het feit dat de definitieve komst van Arsenal-huurling Ainsley Maitland-Niles onwaarschijnlijk lijkt.

De aanwezigheid van coach José Mourinho moet Dest tot een transfer verleiden. De rechtsachter is echter niet de enige kandidaat voor een transfer naar de Italiaanse hoofdstad. Ook de naam van Diogo Dalot zingt namelijk rond bij AS Roma, dat in de Conference League tegenover Vitesse staat en het heenduel afgelopen vrijdag met 0-1 wist te winnen.

Bij AS Roma zou Dest, in tegenstelling tot bij FC Barcelona, mogelijk niet actief zijn in Europees verband. Roma bezet weliswaar de zesde plaats en heeft daarmee virtueel een kwalificatieticket voor de Conference League in handen, maar voelt de hete adem van Lazio in de nek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen