'PSG denkt aan Simeone en heeft ook Ten Hag op het oog'

14 maart 2022, 09:41

Het zijn onrustige dagen bij Paris Saint-Germain. Sinds de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van de club. Zo zou ze op zoek zijn naar een nieuwe trainer. L'Équipe pakt uit met een verrassende naam, namelijk Diego Simeone. Volgens het Franse medium ziet PSG in de huidige hoofdtrainer van Atlético Madrid een belangrijke kandidaat om Mauricio Pochettino op te volgen. Ook Ajax-coach Erik ten Hag wordt genoemd. 

De hele wereld keek afgelopen zomer vol verbazing naar het Parc des Princes, de thuishaven van PSG. De ene na de andere grote naam werd gepresenteerd. Van Georginio Wijnaldum tot Sergio Ramos van van Achraf Hakimi tot Gianluigi Donnarumma. Maar de grootste aanwinst was natuurlijk Lionel Messi. De Argentijnse ster verruilde zijn geliefde FC Barcelona noodgedwongen transfervrij voor de Franse grootmacht. In Parijs zagen ze Messi als het ontbrekende puzzelstukje in de jacht op de felbegeerde eindzege van de Champions League. 

Maar die puzzel dreigt nu uit elkaar te vallen. In de Ligue 1 gaat PSG weliswaar dik aan kop, maar dat is eigenlijk geen prestatie meer. Het gaat om de Champions League. De Fransen werden vorige week echter op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Real Madrid, terwijl het nog niet zo lang geleden ook al misging in het bekertoernooi. Het is dus niet zo gek dat trainer Pochettino onder inmense druk staat. De kans is groot dat hij aan zijn laatste maanden in Parijs bezig is. Op de achtergrond zou PSG al druk bezig zijn met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. 

Simeone is naar verluidt dus een van de namen die op het lijstje staan. De Argentijn staat nog tot de zomer van 2024 onder contract bij Atlético Madrid. Maar ook Simeone is steeds vaker het mikpunt van kritiek. Hij loodste Atlético Madrid in het afgelopen seizoen weliswaar nog naar het kampioenschap, maar de prestaties in het huidige seizoen vallen nogal tegen. De Argentijn stond al 566 keer langs de lijn bij Atlético Madrid, dus misschien wordt het inderdaad wel tijd voor een nieuw avontuur. 

Lees ook: 'PSG grijpt hard in en zet drie belangrijkste mannen op straat'

PSG heeft echter meerdere kandidaten op het lijstje staan. Zo worden naast Simone ook onder meer Antonio Conte (Tottenham Hotspur), Mikel Arteta (Arsenal) én zelfs Ten Hag genoemd als mogelijke opvolgers van Pochettino. Ten Hag staat naar verluidt ook in de belangstelling van Manchester United

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen