Goal Promes ondanks verdenking moordpoging en drugshandel

13 maart 2022, 20:15

De verdenking van poging tot moord en betrokkenheid bij een criminele organisatie hebben ogenschijnlijk weinig invloed op de sportieve prestaties van Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou was namelijk opnieuw trefzeker namens de Russische topclub. Promes kon een 1-2 nederlaag tegen FK Krasnodar echter niet voorkomen.

Promes heeft een roerige week achter de rug. Eerder lekte het nieuws uit dat hij na afgetapte telefoongesprekken wel degelijk van plan was om zijn neef vorig jaar zomer om te leggen. De voormalig aanvaller van Ajax ontkende steevast zijn familielid in zijn been te hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie wil de Oranje-international vervolgen voor poging tot moord.

Bovendien werd bekend dat Promes betrokken is geweest bij een criminele organisatie en deelnam aan drugshandel. Promes riskeert daardoor een gevangenisstraf van jaren, maar staat voorlopig nog altijd op het veld. Daar zal Spartak in ieder geval blij mee zijn. Zeven minuten voor rust schoot hij vanaf elf meter de gelijkmaker op het scorebord.

De zesde treffer van het seizoen van Promes leverde Spartak Moskou echter geen overwinning op. Spartak staat daardoor op de teleurstellende negende plaats in de Russische competitie.