Huntelaar legt terugkeer Ajax uit en gaat ook voor trainersdiploma

13 maart 2022, 18:01   Bijgewerkt: 13 maart 2022, 19:28

Klaas-Jan Huntelaar is een jaar na zijn afscheid van Ajax terug in Amsterdam. De 38-jarige voormalig topspits gaat per direct aan de slag als assistent van de tijdelijke Marc Overmars-opvolger Gerry Hamstra en krijgt vanaf de zomer de kans om zich verder te ontwikkelen. Huntelaar ligt vast tot de zomer van 2024.

"Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden", laat de voormalig aanvaller weten op de clubwebsite van zijn werkgever. "Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren."

Lees ook: Ajax verrast met terugkeer Huntelaar

Huntelaar focust zich voor de toekomst niet alleen op zijn nieuwe rol. "Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma, de kennis die ik bij de cursus opdoe komt me ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen. Verder heb ik vooral zin in de samenwerking met de bestaande organisatie, om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen waar ik denk kijk op te hebben, maar ook waarin ik me verder wil ontwikkelen."

Huntelaar liep afgelopen seizoen al eens mee met Overmars om te snuffelen aan het vak als technisch directeur. Komende zomer gaat Ajax op zoek naar een permanente opvolger voor de beleidsbepaler, die vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen