Ajax verrast en haalt Huntelaar bij leiding na vertrek Overmars

13 maart 2022, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Klaas-Jan Huntelaar is terug bij Ajax. De voormalig topspits, die afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan zette, voegt zich bij de technische organisatie van de Amsterdammers. De komst van Huntelaar staat in direct verband met het vertrek van Marc Overmars. De ex-international van het Nederlands elftal gaat diens opvolger Gerry Hamstra de komende weken ondersteunen.

Dat meldt Ajax in een persbericht. Hamstra zal de komende tijd de taken van Overmars op zich nemen en dat in samenspraak met coach Erik ten Hag doen. Vanaf deze zomer gaat hij programma's volgen waardoor hij zich verder kan ontwikkelen in een rol als directeur voetbalzaken. Ajax heeft Huntelaar tot de zomer van 2024 vastgelegd. In de zomer van 2022 wordt een nieuwe directeur voetbalzaken aangesteld.

"Ajax heeft sinds de transfer van Klaas Jan naar Schalke met hem contact gehouden", vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben er van overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven."

De 38-jarige Huntelaar begon zijn voetballoopbaan bij De Graafschap en speelde na PSV voor AGOVV, SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. In 2017 keerde hij terug in Amsterdam, waar hij in 2021 de deur achter zich dichttrok. Huntelaar koos voor een avontuur bij Schalke, waar hij hoopte bij te kunnen dragen aan handhaving. Nadat dat mislukte, zette hij een punt achter zijn carrière. Huntelaar speelde 76 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen