Zorgen om Oranje-kandidaat Frimpong na vroege uitvalbeurt

13 maart 2022, 16:49

Jeremie Frimpong heeft een dramatische middag beleefd. De rechtsback had zoals gewoonlijk een basisplaats bij Bayer Leverkusen tegen FC Köln, maar moest zich al binnen het kwartier laten wisselen. De ernst van zijn blessure is niet bekend, maar gevreesd zal worden voor zijn deelname aan de duels met het Nederlands elftal.

Vanwege zijn sterke prestaties bij de Bundesliga-subtopper werd Frimpong door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de dertigkoppige voorselectie van het Nederlands elftal. De rechtsback is dit seizoen vaste waarde bij de nummer drie van Duitsland en maakte daardoor een grote kans op een plek in de selectie, vooral omdat hij alleen Denzel Dumfries als pure rechtsback als concurrent heeft.

Het is echter niet duidelijk of hij er eind deze maand bij kan zijn als het Nederlands elftal oefent tegen Denemarken en Duitsland. Frimpong raakte na negen minuten geblesseerd en moest zich vier minuten later laten wisselen. De verdediger kwam klem te zitten met zijn been en stapte met bovenbeenklachten van het veld. Hij werd vervangen door landgenoot Timothy Fosu-Mensah.

De 21-jarige back kwam dit seizoen tot dusverre 24 competitiewedstrijden in actie. Daarin was hij eenmaal trefzeker en bereidde hij zes treffers voor, waarmee hij een flink aandeel had in de knappe prestaties van Leverkusen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen