Willem II kukelt na trainerswissel onder de streep tegen Fortuna

13 maart 2022, 14:19

Fortuna Sittard heeft de belangrijke degradatiekraker tegen Willem II met 1-0. Door een knap doelpunt van Zian Flemming blijven de punten in Sittard. Het ontslag van Willem II-trainer Fred Grim heeft dus niet het gewenste schokeffect gecreëerd, waardoor Willem II nu onder de degradatiestreep staat en Fortuna daar juist boven klimt.

Bij Willem II was het erg onrustig afgelopen week. Trainer Fred Grim werd op straat gezet vanwege de sportieve wanprestaties van de club. Ook technisch directeur Joris Mathijsen werd op non-actief gesteld. De tricolores wisten slechts één van de laatste negentien wedstrijden te winnen en staan op een teleurstellende vijftiende plek. Vorige week wist het sterkere Willem II zichzelf niet te belonen tegen het armoedige SC Heerenveen waardoor de wedstrijd eindigde in een troosteloze 0-0. Ook bij de thuisploeg heersten er degradatiezorgen. De Limburgers verloren vorige week van directe concurrent PEC Zwolle met 0-1 waardoor ze nu op de laatste plek staan. De eerste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Denny Landzaat was een echte zespunter dus.

In het tweede gedeelte van de eerste helft pakte de thuisploeg het overwicht en creëerde het een aantal grote kansen. In de 23e minuut schoot Flemming de bal oog in oog met Willem II-doelman Timon Wellenreuther net naast het doel van de Tilburgers. Tien minuten daarna kreeg Willem II een hele grote kans nadat Elton Kabangu vrij mocht doorlopen op het doel van Fortuna. De inzet werd knap gekeerd door de goed keepende doelman Yanick van Osch. Het spel in het eerste bedrijf was niet op hoog niveau maar vermakelijk was de wedstrijd zeker wel met veel kansen over en weer.

Fortuna Sittard geeft na de overwinning de rode lantaarn weer terug aan PEC Zwolle en staat nu op hetzelfde aantal punten als Willem II. De Limburgers hebben volgende week een pittige uitwedstrijd voor de boeg in Eindhoven tegen nummer twee PSV. Willem II krijgt AZ op bezoek in het Koning Willem II Stadion.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Van Osch 7; Siovas 6.5; Cox 6.5; Angha 6.5; Rienstra 6.5 (63. Tekie 6); Duarte 7; Flemming 8; Semedo 7 (63. Botaka 6.5); Tirpan 6.5; Seuntjes 7 (80. Lonwijk -); Benschop 5.5 (63. Samaris 6).

Willem II: Wellenreuther 6.5; Heerkens 7; Dammers 6.5; Köhn 6.5; Owasu 6 (85. Ludewig -); Köhlert 7.5; Crowley 6 (72. Roemeratoe -); Saglam 6 (72. El Khayati -); Hornkamp 5.5; Kabangu 6 (85. Svensson -); Nunnely 6.

Man of the Match: Zian Flemming

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.?