Larsson steunt Koeman: "Laporta toont gebrek aan leiderschap"

13 maart 2022, 11:08

Henrik Larsson heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Zweed was assistent-trainer bij de club, maar werd na vijftien maanden eveneens aan de kant geschoven. Larsson vindt het niet terecht hoe de club met Koeman is omgegaan en geeft president Joan Laporta een veeg uit de pan.

Dat hijzelf werd weggestuurd bij Barcelona vond hij nog niet zo'n probleem, maar hij had het vooral te doen met zijn hoofdtrainer, vertelt hij tegen Fotbollskanalen. "Voor mij maakte het niet zoveel uit, maar om Koeman zo te behandelen, verdiende hij niet. Na al het werk dat hij heeft verricht, de grote schoonmaak die nodig was, is het niet eerlijk hoe hij is behandeld."

Daarbij geeft hij aan dat er wel iets meer begrip zou mogen zijn voor het wegvallen van het fundament van het team. "Niemand had ooit verwacht dat Messi de club zou verlaten en dat had een grote invloed op het hele team. Dat was een heel lastig moment, maar als coach moet je dan snel weer verder met de orde van de dag."

Lees ook: Laporta heeft spijt: "Had Koeman veel eerder moeten ontslaan"

Larsson is dan ook vooral kritisch op Laporta. "Er waren dagen dat we niet wisten of het onze laatste zou worden. Dat had ook heel anders gekund, maar Laporta heeft een totaal gebrek aan leiderschap getoond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen