Groep 6: Winst voor Engeland, rode kaart Beckham

Ger
8 oktober 2005, 23:50

Engeland maakt nog altijd kans om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK in Duitsland. De equipe van de bekritiseerde coach Sven-Goran Eriksson won in Manchester met 1-0 van Oostenrijk. Een overwinning op voorlopig koploper Polen volstaat komende woensdag voor de eindzege in de poule.

Mocht Engeland punten verspeelt tegen Polen, dan eindigt de ploeg op de tweede stek in de poule. Engeland plaatst zich in ieder geval wel voor de play-offs. De kans bestaat ook nog dat de mannen van Eriksson zich als één van de twee beste nummers twee rechtstreeks voor het WK plaatsen. Dat is echter afhankelijk van uitslagen in andere poules.

In de wedstrijd tegen Polen zal Engeland het zonder aanvoerder David Beckham moeten stellen. De middenvelder kreeg tegen Oostenrijk in de tweede helft binnen vijf minuten twee gele kaarten en moest een half uur voor tijd met een rode kaart vertrekken. Engeland leidde toen al met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Lampard. De speler van Chelsea trof in de 25e minuut doel.

Beckham is de eerste Engelsman die voor de tweede keer tijdens een interland van het veld werd gestuurd. Slechts negen andere Engelse internationals werden ooit door een scheidsrechter tijdens een duel van de nationale ploeg vroegtijdig verwijderd. Engeland speelde in 1872 voor het eerst een landenwedstrijd.

Eerder op de dag slaagde Wales er op de valreep in om de eerste zege van de kwalificatiecylus te behalen. In een spectaculaire wedstrijd was Wales met 2-3 te sterk voor Noord-Ierland, dat vorige maand nog gewonnen had van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen