Van der Eijk door het stof: "Ik ben niet blij met mijn beslissing"

12 maart 2022, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sander van der Eijk heeft zijn foute beslissing tijdens het duel tussen FC Groningen en NEC toegegeven. De arbiter gaf vleugelverdediger Souffian El Karouani al na zeventien minuten spelen een rode kaart wegens een kopstoot, waar vrij weinig aan de hand was. Dat gaf de scheidsrechter na afloop dan ook toe.

"Ik zag een koppende duwbeweging", doelt hij op de situatie van de rode kaart, waarbij El Karouani het aan de stok kreeg met FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen. "In het veld vond ik het zwaar genoeg voor een rode kaart, maar nu ben ik niet blij met mijn beslissing… Ik heb de beelden gezien en rood vind ik nu te zwaar."

Lees ook: Rode kaart leidt tot irritatie: "Bij Antony gebeurde er niks"

De VAR had kunnen ingrijpen, maar de scheids wil Serdar Gözübüyük niet de schuld geven van de blunder. "Ik sta op vijf meter afstand, het is mijn verantwoordelijkheid. Ik neem het besluit, maar ik had uiteindelijk liever een gele kaart getrokken. Ik ga met een slecht gevoel naar huis", besluit Van der Eijk, die al kritiek kreeg van Lasse Schone: "Hij bakte er vandaag weinig van. Dan staat de druk er op in een vol stadion, hij is er duidelijk nog niet klaar voor…"

Rogier Meijer

NEC-trainer Rogier Meijer had ook geen goed woord over voor de scheidsrechter. "Volgens mij gebeurde er niet zoveel, eigenlijk helemaal niks. Ik heb in deze competitie ergere voorvallen gezien waar niets aan werd gedaan", doelt de oefenmeester op de rode kaart. Zelf kreeg hij nog een gele kaart wegens kritiek op de wedstrijdleiding. "Dat getuigt niet van veel leiderschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen