Schöne keihard na nederlaag: "Hij is er duidelijk nog niet klaar voor"

12 maart 2022, 22:35

Lasse Schöne was zaterdagavond niet blij met scheidsrechter Sander van der Eijk. De Deense middenvelder liet dat dan ook duidelijk blijken voor de camera van ESPN. Hij stelde na de 4-3 nederlaag dat de arbiter niet geschikt is voor zijn werk.

De Nijmegenaren moesten al na zeventien minuten met tien man verder na een rode kaart van Souffian El Karouani, die het aan de stok kreeg met FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen. De NEC-verdediger gaf zijn tegenstander een aai met zijn hoofd, maar Van der Eijk zag er een duidelijke kopstoot in. "Volgens mij is het bijna dagelijks kost, er wordt nooit rood voor gegeven. Eerst schiet Strand Larsen de bal tegen hem aan. Dat had een gele kaart moeten zijn wegens provocatie."

Schöne zet openlijk vraagtekens bij de arbiter van dienst. "Hij bakte er vandaag weinig van. Dan staat de druk er op in een vol stadion, hij is er duidelijk nog niet klaar voor… Wij hadden vandaag meer verdiend. We kunnen trots zijn, maar je koopt er niets voor", vervolgt de Deense middenvelder, die zelf een doelpunt maakte tijdens het spektakelstuk in de Euroborg. Het was dus niet genoeg voor een tastbaar resultaat.

"Als iemand had verdiend om te winnen, dan waren wij het wel. We voetbalden ze van het kastje naar de muur en creëren veel kansen. Dat je alles weggooit in de laatste tien minuten is zonde", besluit Schöne, die FC Groningen-invaller Romano Postema de held van de avond zag worden met twee doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen