Kwakman en Been eensgezind: "Ook voor Ihattaren zelf het beste"

Kwakman en Been eensgezind: "Ook voor Ihattaren zelf het beste"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 maart 2022 – Mohamed Ihattaren werd in de winter door Ajax terug naar Nederland gehaald, maar het is de vraag of de aanvallende middenvelder dit seizoen nog minuten gaat maken in de hoofdmacht. Mario Been en Kees Kwakman denken dat die kans klein is na de woorden van Erik ten Hag, die vrijdagavond geen blad voor de mond nam rond het duel met SC Cambuur.

"Ik wil hem bij het eerste hebben, maar dat moet hij zelf doen", liet de oefenmeester van Ajax weten voor de camera van ESPN. "Als je niet kunt rennen, dan houdt het op. Ik bedoel rennen op Eredivisie- of Champions League-niveau. Dan wordt er van je gevraagd dat je meters kunt maken en meters in hoge snelheid. En als je dat niet kunt en je zit onder een bepaalde grens, dan houdt alles op."

Mario Been vindt het niet heel vreemd dat de talentvolle voetballer tijd nodig heeft om aan te haken. Dit seizoen speelde hij namelijk nog geen enkele wedstrijd. "Als je zo'n tijd niet gespeeld hebt zoals hij en je moet aanhaken op het niveau van een Champions League-ploeg, dat valt natuurlijk niet mee. Het is echt heel lastig. Hij zal eerst bij Jong Ajax zijn meters moeten maken, maar ook dat heeft hij tot nu toe niet gedaan."

Ihattaren werd afgelopen zomer opgepikt door Juventus na een moeizaam PSV-seizoen. De Italiaanse topclub verhuurde hem meteen aan Sampdoria, maar dat werd allesbehalve een succes. Voor de club uit Genoa speelde hij geen minuut, waar Ajax van wist te profiteren afgelopen winter. Vooralsnog komt hij daar dus ook niet in de plannen voor. "Ook voor Ihattaren zelf is het het beste om eerst even minuten te maken in Jong", stelt Kwakman bij De Eretribune.

Reacties

gerelateerd