Unicum: tweede keer puntverlies op rij voor Bayern München

12 maart 2022, 17:29

Bayern München heeft een week na de onbesliste topper tegen Bayer Leverkusen (1-1) ook niet weten te winnen van nummer vier Hoffenheim. Robert Lewandowski kon op slag van rust alleen nog een punt redden voor Der Rekordmeister, waardoor ook dit duel in 1-1 eindigde. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat de ploeg in twee competitiewedstrijden op rij punten verspeelt. Dat terwijl het midweeks in de Champions League RB Salzburg nog met 7-1 verpletterde.

Veel was er in de beginfase nog niet aan de hand. De kansen waren voor Bayern en na een klein halfuur leek dat ook tot een verdiende voorsprong te leiden. Thomas Müller kopte na een goede aanval raak, maar Leroy Sané gaf zijn assist vanuit buitenspelpositie. Tegen het einde van de eerste helft zag Müller ook een tweede doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Beide keren bleek het duidelijk een terechte beslissing van de grensrechter.

Tussen die twee teleurstellingen door sloeg ook Hoffenheim zelf nog toe. Kort na de eerste afgekeurde Bayern-treffer schoot Christoph Baumgartner namens de thuisploeg wél raak. De koploper moest dus in de achtervolging en wist de stand nét voor rust nog recht te trekken. Terwijl bij Hoffenheim al protesten klonken over het doorspelen na het verstrijken van de blessuretijd, was het Lewandowski die uit een hoekschop de gelijkmaker binnenkopte.

De treffer van de Poolse topscorer, zijn 29e in de Bundesliga dit seizoen, bleek niet genoeg voor de drie punten. De kansen daarvoor waren er na rust genoeg, maar de bal wilde er niet meer in. Aan de andere kant moest Manuel Neuer nog een keer erger voorkomen door een cruciale redding te verrichten op een inzet van Andrej Kramaric. Zo hadden beide ploegen kansen op meer, maar moesten zij genoegen nemen met een punt.

Hoffenheim zal dat ongetwijfeld doen, ondanks dat het door het puntverlies naar plek vijf is gezakt. SC Freiburg versloeg tegelijkertijd namelijk VfL Wolfsburg met 3-2 dankzij een treffer in de slotfase. Bayern staat voorlopig nog bovenaan, maar de kans op een spannend seizoensslot ligt nog altijd op de loer. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund is nog altijd tien punten, maar de achtervolger heeft nog twee duels tegoed.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!