Twente nam risico bij komst Unnerstall: "Geweldig uitgepakt"

12 maart 2022, 18:45

FC Twente deed afgelopen zomer uitstekende zaken voor de positie onder de lat. Het verkocht Joël Drommel voor 3,5 miljoen euro aan PSV en liet andersom de transfervrije Lars Unnerstall overkomen uit Eindhoven. Een topdeal, zo bleek later. Want waar de kritiek op Drommel blijft aanhouden, kent de 31-jarige Duitser een topseizoen.

Dat beaamt ook technisch directeur Jan Streuer, de man die namens FC Twente verantwoordelijk was voor beide transfers. In gesprek met De Telegraaf was hij uiterst lovend over Unnerstall. "Het is belangrijk om een goede keeper te hebben, en wij hebben een héél goede keeper", zo stelde hij.

Streuer vertelde wel dat de transfer van de Duitser op voorhand een risicovolle was. "Wij werden vorig jaar benaderd door de zaakwaarnemer van Unnerstall, of wij geen interesse hadden. Toen hebben we meteen zaken gedaan, terwijl we nog niet zeker wisten of Drommel ook echt zou vertrekken. Daar hebben we een risico mee genomen, maar het is geweldig uitgepakt."

"Er wordt van Unnerstall vaak gezegd dat hij niet goed genoeg mee zou voetballen", vervolgde Streuer. "Daarmee heeft hij dit seizoen welgeteld één foutje gemaakt, in de voorbereiding tegen Arminia Bielefeld. Hij weet precies wat hij wel en niet kan en neemt nooit onnodig risico. Of Unnerstall de beste keeper van de Eredivisie is? Laat ik het zo zeggen: ik zou met geen enkele Eredivisie-club van keeper willen ruilen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen