Niet gegeven rode kaart bij zege Liverpool zorgt voor verbazing

12 maart 2022, 15:25

Liverpool heeft de druk op Manchester City opgevoerd door Brighton & Hove Albion simpel opzij te zetten. Doelpunten van Luis Diáz en Mohamed Salah bezorgden de ploeg van trainer Jürgen Klopp de volle buit (0-2).

Voor Liverpool stond zaterdag de tweede wedstrijd in vijf dagen tijd op het programma. Eerder deze week namen The Reds het in de achtste finale van de Champions League op tegen Internazionale. Ondanks dat Liverpool op Anfield met 0-1 verloor, werd het ticket voor de kwartfinale binnengehaald.

Tegen Brighton 'revancheerde' Liverpool zich voor de thuisnederlaag. Met Virgil van Dijk als basisspeler kwam de nummer twee van de Premier League geen moment in de problemen. Díaz opende na achttien minuten de score door een voorzet van Joel Matip binnen te koppen. Daarbij werd de winteraanwinst getorpedeerd door Robert Sánchez, maar de schade viel mee bij de Colombiaan. De VAR keek nog even of de overtreding een rode kaart waard was, maar besloot niet in te grijpen. Als Díaz niet had gescoord, dan was Sánchez ongetwijfeld van het veld gestuurd.

Liverpool ging vervolgens geduldig op zoek naar de 2-0, terwijl het Brighton van Joël Veltman aanvallend weinig kon inbrengen. Salah verdubbelde na een uur de marge door na hands van Yves Bissouma vanaf elf meter raak te schieten. Even daarvoor raakte de Egyptische aanvaller, die zich na 65 minuten vanwege een pijntje liet wisselen, nog de lat. Zonder echt grote kansen weg te geven hield Liverpool de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast.

Zo is Liverpool koploper Manchester City tot drie punten genaderd. The Citizens komen maandag in actie tegen Crystal Palace, maar hebben dan wel een wedstrijd meer gespeeld.