Ajax kampt met vormdip: 'Dat is voor Benfica uitstekend nieuws'

12 maart 2022, 13:32

Het is de Portugese media niet ontgaan dat Ajax met een vormdip kampt. De Amsterdammers schreven vrijdagavond weliswaar drie punten bij door SC Cambuur met 2-3 te verslaan, maar het spel na rust gaf niet bepaald vertrouwen richting de return tegen Benfica.

Ajax speelt woensdag de tweede wedstrijd tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League. De ontmoeting in Portugal eindigde in een 2-2 gelijkspel. Sindsdien verloor Ajax in de competitie van Go Ahead Eagles en ontsnapte het zowel tegen RKC Waalwijk als SC Cambuur.

'Ajax maakt een periode van instabiliteit door, met name in verdedigend opzicht. En dat is voor Benfica uitstekend nieuws', schrijft A Bola-journalist Luís Mateus, die aanstipt dat het 2-2 gelijkspel in Lissabon een onverwacht goed resultaat was voor Benfica. 'Maar op dit moment blijven de kansen op succes klein.'

Benfica kende eveneens geen goede generale voor de wedstrijd van woensdag. De ploeg van Nélson Veríssimo kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Vizela. In de strijd om de Portugese titel lijkt Benfica nu definitief afgehaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen