Blind over de moeilijke fase van Ajax: "We zijn geen praatgroep"

Blind over de moeilijke fase van Ajax: "We zijn geen praatgroep"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 maart 2022 – Daley Blind heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-3). De linksback prijst zich gelukkig met de goede afloop, maar realiseert zich dat het op dit moment niet van harte gaat bij Ajax.

Het deed pijn aan de ogen wat Ajax na rust liet zien in Leeuwarden. De Amsterdammers lieten zich de kaas van het brood eten, gaven een 2-0 voorsprong weg en mochten van geluk spreken dat zij alsnog met de volle buit huiswaarts keerden.

"Het was een wedstrijd met twee gezichten. We waren in de eerste helft heer en meester. Er was geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft leden we veel te veel balverlies en waren we te gehaast", aldus Blind tegenover ESPN. Volgens de routinier raakte Ajax niet van slag door de 1-2 vlak na rust. "Na die tegengoal was het een tijdje rustig. Wij creëerden niks, maar zij ook niet. Toen viel de 2-2 waardoor we nog even gas moesten geven.

Hoe kan de enorme terugval worden verklaard? "Het is moeilijk om daar de vinger op te leggen. In de kleedkamer hadden we het over wat we konden verbeteren en wat we al goed deden. We maakten het ons moeilijk door te snel de aanval willen opzetten. Dat willen tegenstanders tegen ons, een soort tenniswedstrijd creëren die op en neer gaat. Dat is niet onze kracht. Wij moeten zorgen dat we lang aan de bal blijven en zo tot kansen komen. Dat hebben we de tweede helft niet gedaan."

Ajax verloor twee weken geleden tegen Go Ahead Eagles, ontsnapte in de vorige speelronde tegen RKC Waalwijk en vrijdag ging het opnieuw bijna mis. Blind weet niet of de vormdip opgelost kan worden door te praten. "We zijn geen praatgroep. Spelers moeten het zelf op het veld aanvoelen. Als we de bal een paar keer verliezen, moeten we ervoor zorgen dat we de bal wat langer in de ploeg houden. We kunnen altijd terugvallen op de automatismen die we hebben."

Reacties

gerelateerd