Vitesse-flop van twee miljoen euro vindt snel nieuwe club

12 maart 2022, 11:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hilary Gong heeft een paar dagen na zijn vertrek bij Vitesse een nieuwe club gevonden. De 23-jarige aanvaller zet zijn loopbaan voort bij FK Haugesund.

Vitesse haalde Gong in 2018 voor twee miljoen euro op bij AS Trencín. De verwachtingen rond de Nigeriaanse aanvaller waren hooggespannen, maar mede door blessureleed loste hij zijn belofte nooit in.

Namens Vitesse speelde hij slechts zestien wedstrijden in de Eredivisie. Eenmaal verscheen hij aan de aftrap en vijftien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. In de huidige jaargang deed Thomas Letsch slechts twee keer een beroep op Gong, die de afgelopen maanden niet eens meer tot de wedstrijdselectie van de Arnhemmers behoorde.

Bij Haugesund, dat vorig seizoen als elfde eindigde in de Noorse competitie, hoopt Gong zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Hilary kende een geweldige start van zijn Europese carrière bij Trencín, maar kreeg het zwaar na zijn transfer naar Nederland. Door blessures, concurrentie en een nieuw spelsysteem kreeg hij minder speeltijd dan hij wilde. We zijn blij dat hij zijn carrière bij ons voorzet", aldus sportief directeur Eirik Opedal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen