Bij FC Groningen afgewezen Van Anholt vindt onderdak in KKD

12 maart 2022, 10:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pelé van Anholt vervolgt zijn loopbaan bij Roda JC. De rechtervleugelverdediger heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. In de overeenkomst is een optie voor een extra jaar opgenomen.

Van Anholt zat sinds zijn vertrek bij het Cypriotische Enosis Neon Paralimni afgelopen zomer zonder club. Zijn oude club sc Heerenveen bood hem de mogelijkheid om zijn conditie op peil te houden, maar dat leidde niet tot een hernieuwde samenwerking. In februari liep Van Anholt proef bij FC Groningen, dat hem geen contract aanbood.

Roda JC ziet wel brood in een samenwerking met Van Anholt. "Pelé is een multifunctionele verdediger die uit het juiste hout is gesneden als profvoetballer. Met zijn 30 jaar en ruim 160 gespeelde Eredivisie-wedstrijden brengt hij een brok aan ervaring mee. Het vastleggen van Pelé geeft ons meer mogelijkheden in de achterhoede, daarnaast kan hij goed uit de voeten op de back-posities", reageert hoofdtrainer Jurgen Streppel.

"De afgelopen tijd heb ik verschillende gesprekken gevoerd met Jurgen Streppel en Jordens Peters, met wie ik in het seizoen 2016/2017 nog samenspeelde bij Willem II. Tijdens deze gesprekken merkte ik een bepaalde ambitie van de club waar ik me goed in kan vinden. Ik ben dan ook enorm trots om bij deze mooie club te tekenen en kijk uit naar het spelen in het prachtige Parkstad Limburg Stadion", aldus Van Anholt, die met rugnummer 46 gaat spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen