KKD: koploper Volendam schrikt zich dood in topper, Emmen profiteert

11 maart 2022, 22:13

Koploper FC Volendam heeft een dramatische avond beleefd in de topper tegen Excelsior. De Volendammers schrokken zich kapot en keken in eigen huis na een halfuur al tegen een 0-4 achterstand aan. Het beperkte de schade nog enigszins door er 2-4 van te maken, maar Michael Chacon besloot de eindstand op 2-5. FC Emmen won wel en nadert tot op twee punten.

Volendam wist in het eerste halfuur niet waar het het zoeken moest. Voorafgaand aan het duel bracht het nog goed nieuws naar buiten, want succestrainer Wim Jonk lijkt zijn contract te gaan verlengen. Marinus Dijkhuizen bleek zijn zaakjes echter beter op orde te hebben en mede door een uitblinkende Thijs Dallinga stond het binnen no time 0-4 voor. Dallinga gaf een assist en maakte een wonderschone goal achter het standbeen langs.

FC Emmen rekende op zijn beurt wel af met Jong FC Utrecht, door met 2-0 te winnen. Jasin Assenhoun en Rui Mendes waren verantwoordelijk voor de goals. Door de zege staat het nu op twee punten van Volendam, maar drie punten daaronder volgt Excelsior alweer, dat weer volledig meedoet om de titel. FC Eindhoven is de trotse nummer vier en speelde VVV-Venlo van de mat: 4-0 zege.

Ralf Seuntjens heeft een hele bijzondere afscheidswedstrijd gespeeld. Hij vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Japan en speelde tegen zijn oude club De Graafschap zijn laatste wedstrijd. Het matig draaiende NAC won wel met 2-0 mede door een treffer van, u raadt het al, Seuntjens. De Graafschap zakt daardoor af naar de achtste plek en NAC staat met twee punten minder op plek negen.

Alex Pastoor heeft het bij Almere inmiddels aardig op de rit. Hij won met 3-0 van Helmond Sport en won daarmee drie van de laatste vier duels. Almere heeft de onderste regionen dus verlaten en staat nu op plek vijftien. Jong Ajax deed het eerste van Ajax na door ook in de blessuretijd nog een belangrijke goal te maken. Kristian Hlynsson maakte met een penalty de 3-3 tegen Dordrecht. 

Overige uitslagen:

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-0

TOP Oss - Roda JC 1-2

ADO Den Haag - Jong PSV (gestaakt)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen