'Barça wil stunten met grote concurrent bij mislopen Haaland'

11 maart 2022, 20:21   Bijgewerkt: 11 maart 2022, 20:29

FC Barcelona is vastberaden om komende zomer een superster naar Catalonië te halen. Alle pijlen zijn in eerste instantie gericht op Erling Haaland van Borussia Dortmund. De Noor heeft echter een gigantisch prijskaartje om zijn nek hangen, waardoor het allerminst zeker is of het tot een transfer gaat komen voor het in financieel zwaar weer verkerende Barcelona. Het heeft al wel een pikant alternatief op het oog.

Volgens Diario SPORT wil de club namelijk overschakelen naar zijn grote concurrent Robert Lewandowski als Haaland niet haalbaar blijkt. Het hoopt zo te kunnen profiteren van de onenigheid die is ontstaan tussen de topscorer en Bayern München. De Pool heeft nog een contract tot de zomer van 2023, maar liet onlangs merken dat hij zich stoort aan het feit dat de club hem nog geen nieuwe aanbieding heeft gedaan.

Sterker nog, de club en Lewandowski zijn zelfs nog helemaal niet met elkaar in contact geweest over een nieuw contract, waardoor hij zich ondergewaardeerd voelt. Met nog een jaar contract zal de vraagprijs voor hem een stuk lager zijn dan voor Haaland, waardoor hij beter past in het spelersbudget van FC Barcelona.

Lees ook: Xavi bevestigt gesprekken met Haaland en heeft goede hoop

Toch blijft de prioriteit van Barcelona de komende weken bij Haaland liggen, gezien ze met hem door zijn 21-jarige leeftijd de spits voor de komende jaren in huis zullen halen. Lewandowski is momenteel 33 jaar en dus is het de vraag hoe lang hij dit niveau nog kan blijven aantikken. Dit seizoen was hij in de Bundesliga al goed voor 28 goals in 25 wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen