Sangaré laat probleem in PSV-selectie zien: "Ziet er niet goed uit"

11 maart 2022, 10:12

Ibrahim Sangaré krijgt stevige kritiek na de wedstrijd tegen FC Kopenhagen. De middenvelder werd in de eerste seizoenshelft meerdere keren bewierookt door zijn goede spel, maar dit kalenderjaar doet de Ivoriaan veel vreemde dingen, zo stellen Kees Kwakman en Kenneth Pérez. De analisten vragen zich af of zijn medespelers hem wel eens tot de orde roepen.

Sangaré stond met een slechte pass aan het begin van de vierde Deense treffer tijdens het spektakelstuk, dat onbeslist eindigde (4-4). "Ik weet niet wat met Sangaré is gebeurd na de Afrika Cup… Hij maakte echt stappen, verbeterde zich in meerdere aspecten", begint Kwakman bij ESPN. Hij ziet dat de middenvelder de laatste weken grossiert in balverlies. "Hij is echt niet goed teruggekomen. Of het zelfoverschatting is of gewoon een slechte fase, dat weet ik niet. Maar het ziet er nu goed uit."

Lees ook: Schmidt noemt belangrijkste lessen die PSV heeft geleerd

Pérez gaat er vanuit dat het met zelfoverschatting te maken heeft, omdat de controleur 'te veel hooi op zijn vork' neemt in de afgelopen wedstrijden. "Hij kan een paar dingen goed, niet de dingen die hij nu aan het doen is. Hij denkt dat hij comfortabel aan de bal is en het spel te kunnen maken, maar hij moet blijven doen wat hij echt goed kan", aldus de analist, die denkt dat binnen de selectie niemand hun ploeggenoot tot de orde durft te roepen. "Onderling wordt amper iets gezegd. Ik zie spelers nooit boos op elkaar worden of elkaar coachen."

Pérez denkt dat het met de structuur van de selectie te maken heeft, waar veel spelers in dezelfde leeftijdscategorie zitten. "Omdat iedereen ongeveer dezelfde leeftijd heeft, is het misschien moeilijker om elkaar de waarheid te vertellen", aldus de Deen. Kwakman kan zich wel vinden in die woorden en wijst naar routinier Mario Götze. "Hij is volgens mij heel rustig en introvert."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen