Willem II doet zaken: El Khayati moet club in de Eredivisie houden

11 maart 2022, 07:51   Bijgewerkt: 11 maart 2022, 08:57

Abdenasser El Khayati heeft een nieuwe club gevonden voor de rest van het seizoen. De aanvallende middenvelder, die al maanden transfervrij op te pikken is, gaat aan de slag bij Willem ll. Hij moet die club helpen om in de Eredivisie te blijven.

Dat maakt De Telegraaf bekend. El Khayati speelde zijn laatste wedstrijd vorig seizoen bij ADO Den Haag, waar hij ook moest proberen om de ploeg in de Eredivisie te houden. Dat lukte niet, waarna de partijen uit elkaar gingen en de middenvelder bleef wachten op een nieuwe club. Hij trainde voor zichzelf, waardoor hij redelijk fit is en meteen kan spelen bij de Tilburgers. In het Koning Willem II stadion wordt hij gezien als vervanger van Thijs Oosting, die een zware knieblessure opliep.

El Khayati liet eerder bij Voetbalpraat al weten dat hij graag in Nederland wilde blijven, ondanks interesse uit de Midden-Oosten. "Ik kan tegen Nederlands clubs zeggen dat financiën niet heel belangrijk voor me zijn. Het ergste is om lang zonder club te blijven. Ik ben superfit en train dagelijks twee keer. Ik ben 32 jaar, maar ik ben laat doorgebroken. Ik kan nog wel even door", vertelde de spelmaker in oktober. Willem II slaat nu dus toe.

De middenvelder heeft tot op heden 88 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 25 assists. In Tilburg hopen ze met de Marokkaanse spelmaker de weg omhoog in te kunnen zetten in de competitie. De ploeg staat vijftiende, twee punten boven nummer zestien PEC Zwolle. Eerder deze week greep de clubleiding al in door trainer Fred Grim en technisch manager Joris Mathijsen op straat te zetten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen